SEEING IS BELIEVING

Voimme isännöidä sekä Aasian maista Suomeen tulevien että Suomesta Aasian maihin lähtevien asiantuntijoiden vierailuja. Vielä 10 vuotta sitten tavanomaista oli pelko siitä, että Suomeen tulevien aasialaisdelegaatioiden vierailuilla yrityksen liikesalaisuudet saattavat vuotaa Aasiaan, josta sitten ilmestyy jonkin ajan kuluttua halpoja kopioita kilpailemaan suomalaisen tuotteen kanssa. Tällä hetkellä yritykset haluavat tasokkaita tapaamisia ja ovat itsekin valmiita avaamaan ovensa heistä kiinnostuneille vieraille.

Yksi Avaintuloksen tuotteistettu palvelumuoto on erilaisten Fact Finding -matkojen toteuttaminen ’Avaimet käteen’ -periaatteella. Avaintulos Oy voi operoida kaikki matkaan liittyvät vaiheet sovituista tapaamisohjelmista lentolippujen ja majoitusten organisointiin, paikalliskuljetusten järjestämiseen sekä asiakkaan haluamien tapaamiskohteiden ja liikekumppaniehdokkaiden etsimiseen. Palvelukonseptiin kuuluvat myös matkanjohtajapalvelut sekä ruokailujen, viranomaistapaamisten ja kulttuuripainotteisten ohjelmanumeroiden organisointi.

Jukka on tehnyt tähän mennessä 65 liiketoimintamatkaa 10:een Tyynenmeren Aasian maahan vieden alueelle omissa delegaatioissaan yli 1 600 suomalaista liike-elämän, julkishallinnon, opetusalan ja järjestötoiminnan ammattilaista. Suurin ja myös tuloksellisin suomalainen delegaatio, jonka Avaintulos on järjestänyt, oli Dannyn konserttikiertue Kiinaan, Guangzhouhun ja Beijingiin vuonna 1997. Ryhmään kuului 20 taiteilijaa sekä 50 yritysten ja korkeakoulujen edustajaa. Matkan pääajatuksena oli esitellä suomalaista kulttuuria kiinalaisille, mutta konserttikiertueen yhteyteen järjestetyissä seminaareissa ja liiketapaamisissa edistettiin myös organisaatioiden välistä yhteistyötä. Kiertueen aikana Jukka sai varmistetuksi pitkään valmistelemansa Tampereen ja Guangzhoun kaupunkien välisen Friendly City -sopimuksen, joka  nousi vuonna 2008 arvostetuksi Sister City -sopimukseksi. Sister City -sopimus avaa Tampereen kaupungille, alueen yrityksille, oppilaitoksille ja yksityishenkilöille Guangzhoun kaupungissa ovia, joita yksin toimivan on erittäin vaikeaa saada auki omin päin.

Vuonna 2004 Avaintulos toteutti yhdessä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa Eteläpohjalaisen osaamisen tuotteistamisprojektin, johon osallistui 62 eteläpohjalaista yritystä. Oppilaitoksessa projektista vastasi koulutuspäällikkö Ari Virkamäki, jonka kanssa suunnittelimme projektiin myös suomalaisen tangon viemisen Kiinaan. Hongkongissa, Guangzhoussa ja Shanghaissa järjestetyt Finnish Tango Eveningit saivat valtaisan suosion. Tango-delegaation aikana toteutettiin myös useita onnistuneita yhteisseminaareja sekä kaupunkien ja oppilaitosten välisiä neuvottelutapaamisia. Aasialaiset ovat hyvin kiinnostuneita Pohjoismaiden kulttuureista.

Avaintulos on organisoinut yhteensä 20:n aasialaisen asiantuntijadelegaation Suomen vierailun. Eniten delegaatioita on tullut Kiinasta, Malesiasta, Etelä-Koreasta ja Thaimaasta. Näiden vierailujen tärkeintä antia ovat olleet monet yhteiskunnallisesti, poliittisesti ja taloudellisesti merkittävät yhteistyösopimukset sekä maiden korkeakoulujen välillä solmitut yhteistyösopimukset.